"Μία χούφτα στρατιώτες χρειαζόταν πάντα"


“Μία χούφτα στρατιώτες χρειαζόταν πάντα”
Από τους 300 του Λεωνίδα μέχρι τον γερο του Μωριά και την Επανάσταση, όλη η ιστορία του Ελληνισμού ήταν το ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ….λίγοι εναντίον πολλών, άοπλοι εναντίον οπλισμένων, μικροί εναντίον μεγάλων, φτωχοί εναντίον πλουσίων…

Μια χούφτα ενάρετοι και ένθεοι πιστοί κρατάνε αυτή τη γωνιά της γης σφιχτά και την φλόγα της Ορθοδοξίας άσβηστη.
Και πάντα οι λίγοι θυσιάζονταν...
για να ζήσουν οι πολλοί και να περάσει η Αρετή και να γίνει Παράδοση και Κληρονομιά…
Και πάλι οι πολλοί θα γίνουν λίγοι και θα θυσιαστούν κι αυτοί με την σειρά τους όποτε χρειαστεί ώστε η Παράδοση να γίνει Ιστορία.
Και μέσα στην πορεία μας βρήκε η ευλογία του Χριστού και η Αρετή του λόγου έγινε Αρετή της ψυχής και η ψυχή ανήκει στον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό.

Χιλιάδες χρόνια ο μαμωνάς και οι υπηρέτες του έσπασαν τα κεφάλια τους σ’ αυτήν την γωνιά της γης.
Κι έρχονται άλλη μια φορά να δοκιμάσουν εκεί που απέτυχαν…να επιτεθούν σε αυτό που δεν εννοούν να καταλάβουν…
Εκεί που έχασαν και καταδιώχτηκαν εκεί πάλι είναι γραφτό να ξαναπέσουν.

Η Ελλάδα έχει στρατηγό την Παναγία μας και στρατό μικρό και “άοπλο” αλλά ΕΜΨΥΧΟ και τρελαμένο ρε καθάρματα απόγονοι τελώνων και φαρισαίων…κούνια που σας κούναγε όταν θα βλέπετε μπροστά σας Έλληνες με τον Σταυρό και τα μάτια να γυαλίζουν…ρεμπεσκέδες.

ΥΣ. Περίοπα : “Μία χούφτα στρατιώτες χρειαζόταν πάντα” ,και σήμερα υπάρχουν περισσότερες από μια. ΚΟΠΙΑΣΤΕ !! , άλλως τε ,φημιζόμαστε ΚΑΙ για την φιλοξενία μας……

Η άνω εικόνα είναι από το Ναό της Παναγίας Κανακαριάς , ένα διασωθέν ψηφιδωτό :

Συλημένος και αλειτούργητος παραμένει εδώ και 37 χρόνια στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου ο ναός της Παναγίας της Κανακαριάς με τα απαράμιλλης τέχνης εντοίχια ψηφιδωτά, τα οποία αποτοιχίστηκαν μεταξύ 1978-1979 από τον Τούρκο αρχαιοκάπηλο Αϊντίν Ντικμέν, μεταφέρθηκαν στη Γερμανία και πολλά τμήματα τους πουλήθηκαν σε εμπόρους τέχνης….



anti-ntp.blogspot.com