Ζάκυνθος: Στο σκαμνί οι ''νονοί'' που εκβίαζαν και πουλούσαν προστασία

Στον εισαγγελέα Ζακύνθου οδηγούνται οι συλληφθέντες για συμμετοχή στις δύο εγκληματικές ομάδες που δραστηριοποιούνταν σε εμπόριο ναρκωτικών, «προστασίες», τοκογλυφία, εκρήξεις βομβών και άλλα αδικήματα οι οποίες εξαρθρώθηκαν από τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Σήμερα συνελήφθησαν άλλα πέντε άτομα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των συλληφθέντων σε 13, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει 31 ονόματα και...
η έρευνα συνεχίζεται.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους οκτώ πρώτους συλληφθέντες είναι και οι δύο αρχηγοί των ομάδων, 29 και 27 ετών, οι οποίοι έχουν απασχολήσει τις τοπικές αρχές για σωρεία αδικημάτων και, εκτός των άλλων, κατηγορούνται για επιθέσεις, απειλές και εξυβρίσεις, ακόμα και αστυνομικών δημοσία.

Από την Ασφάλεια διευκρινίστηκε ότι το μέλος της μιας συμμορίας που ετοιμάζονταν να απελευθερώσουν με τη χρήση όπλων, είναι Έλληνας, έγκλειστος στις φυλακές, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για τις ληστείες στη ΔOY Ζακύνθου, την ALPHA BANK Ζακύνθου και την ALPHA BANK Αργοστολίου, που έγιναν τον Δεκέμβριο του 2009 και τον Δεκέμβριο του 2010.

Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία τριετία, η πρώτη εγκληματική οργάνωση, με την ίδια ή εναλλασσόμενη σύνθεση, προέβαινε στην εμπορία ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνη, κάνναβη, ecstasy, MDMA), σε εμπορία όπλων, σε εκβιάσεις κατ' επάγγελμα για παροχή «προστασίας» σε βάρος ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων στην περιοχή της Ζακύνθου και σε τοκογλυφία.

Η δεύτερη προέβαινε αποκλειστικά στην εμπορία ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης και κάνναβης), ενώ και οι δύο οργανώσεις επένδυαν τα παράνομα έσοδα στην αγορά πολυτελών σκαφών και οχημάτων



newsit.gr