Βεκρής: "Ποτέ δε θα πούλαγα τη Μικρή Αμοργό σε Τούρκο εφοπλιστή"


Δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα θέλουν το νησάκι "Μικρή Αμοργός" να πωλείται σε Τούρκο επιχειρηματία ωστόσο ο ιδιοκτήτης του, αφού είναι ιδιωτικό, απάντησε πως όντως υπάρχει πωλητήριο αλλά δε θα το έδινε ποτέ σε Τούρκο εφοπλιστή.

Η Μικρή Αμοργός ανήκει στην οικογένεια του Αντώνη Βεκρή. Ο ίδιος μαζί με τα πέντε παιδιά του ζουν στην Αμοργό και την Αθήνα ενώ εργάζονται στις βιοτεχνίες του. Όπως εξήγησε ο ίδιος η σωστή ονομασία του νησιού είναι Ανυνδρος ή Αμοργοπούλα.

"Τη Μικρή Αμοργό δεν τη γνωρίζει κανείς στην Αμοργό και δεν υπάρχει καμία αναφορά στους ναυτικούς χάρτες. Προφανώς το όνομα Μικρή Αμοργός προέκυψε από τη μετάφραση αγγλικού όρου μέσα από το Διαδίκτυο και απέχει από την πραγματικότητα. Το νησί βρίσκεται στα 10 ναυτικά μίλια νότια της Αμοργού και 20 μίλια βόρεια της Σαντορίνης. Είναι ιδιοκτησία της οικογένειας της συζύγου μου και ουσιαστικά ανήκει στις δύο αδελφές. Στη σύζυγό μου και την αδελφή της", δήλωσε στην εφημερίδα Έθνος.

"Είναι βοσκότοπος και τίποτα περισσότερο. Ενα τυπικό κυκλαδίτικο νησί με τη γνωστή βλάστηση όπου δεν υπάρχουν δέντρα, ούτε παραλίες παρά μόνο ένας κατά βάση ορεινός όγκος. Εχει έκταση γύρω στα 1.200 στρέμματα και υπάρχουν εκεί αρκετά βουλίδια".

Όσον αφορά το πωλητήριο του μικρού νησιού, ο κ. Βεκρής εξηγεί.

"Δεν έκρυψα ποτέ ότι έχω βάλει πωλητήριο στο νησί. Πριν από 15 περίπου χρόνια αποφασίσαμε με την οικογένειά μου να το πουλήσουμε καθώς είναι δικό μας 100% και βάλαμε αγγελία σε δύο εφημερίδες.

Παράλληλα κάποιοι μεσίτες που είδαν την αγγελία ενδιαφέρθηκαν να παίξουν διαμεσολαβητικό ρόλο και ορίστηκε συγκεκριμένη τιμή μετά από σχετική έρευνα αγοράς. Όμως ποτέ κανείς δεν ενδιαφέρθηκε και δεν πήραμε στα χέρια μας καμία γραπτή πρόταση, ούτε καν εκδήλωση ενδιαφέροντος. Ίσως τα γραφεία στο εξωτερικό πήραν αυτή την αγγελία και θεώρησαν ότι μπορούν να πουλήσουν το νησί μας ως ιδιοκτησία του ελληνικού κράτους. Δεν είπαμε ποτέ ότι δεν το πουλάμε.

Αλλά σίγουρα δεν θα πουλούσα ποτέ το νησί σε Τούρκους επιχειρηματίες. Όσα χρήματα κι εάν μας έδιναν. Σε Έλληνα εφοπλιστή ναι. Σε Τούρκο όμως ποτέ", κατέληξε




cosmo.gr