Εδώ ο κόσμος χάνετε, η Ελλάδα έχει γεμίσει εκκατομύρια λαθρομετανάστες, και η κυβέρνηση βγάζεί ''κάρτα του μετανάστη''

Οι τεχνικές λεπτομέρειες για την έκδοση της "Κάρτας του Μετανάστη" και η στελέχωση υπηρεσιών για μετανάστες που δημιουργούνται στις επτά Αποκεντρωμένες Κρατικές Διοικήσεις περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο που αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χ. Καστανίδης. Η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών ολοκληρώνει... την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΚ) 380/2008 του Συμβουλίου της 18ης Απριλίου 2008, σύμφωνα με τις οποίες καθιερώνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ άδειες διαμονής ενιαίου τύπου.

Η "Κάρτα του Μετανάστη" θα έχει την ισχύ αυτοτελούς εγγράφου και σταδιακά θα πάρει τη θέση των αυτοκόλλητων ετικετών (στίκερς) που πιστοποιούν τις άδειες παραμονής. Θα έχει τη μορφή πιστωτικής κάρτας και θα περιλαμβάνει ψηφιακή φωτογραφία προσώπου, δύο ψηφιακά δακτυλικά αποτυπώματα και ένα ηλεκτρονικό τσιπ για την αποθήκευση δεδομένων.

Σε υπηρεσίες "μίας στάσης" μετατρέπονται οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης που βρίσκονται στις Αποκεντρωμένες Κρατικές Διοικήσεις, όπου οι νόμιμοι μετανάστες θα μπορούν να πραγματοποιούν όλες τις διαδικασίες για την έκδοση ή την ανανέωση των αδειών παραμονής. Στις 62 νέες υπηρεσίες που θα δημιουργηθούν σε όλη την επικράτεια θα γίνεται και η συλλογή των βιομετρικών στοιχείων για την έκδοση της "Κάρτας του Μετανάστη".

Παράλληλα το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο στην οποία εξειδικεύονται οι διατάξεις του νόμου 3907/2011 και περιγράφεται η διαδικασία που πρέπει να ακολουθούν τα αρμόδια όργανα του κράτους προκειμένου να λαμβάνονται οι αποφάσεις για την επιστροφή στην πατρίδα τους παρανόμων μεταναστών.




epanastasi-gr.blogspot.com