Σεξ και εγκυμοσύνη



Πολλά έχουν ακουστεί κατά καιρούς για το σεξ κατά την περιόδο της εγκυμοσύνης. Δεν είναι λίγες άλλωστε οι γυναίκες που απέχουν ερωτικά καθ' όλη τη διάρκεια της κύησης, από φόβο μήπως βλάψουν το έμβρυο.

Νεότερες έρευνες, ωστόσο, έδειξαν πως όχι μόνον επιτρέπεται αλλά και επιβάλλεται. Καναδοί ερευνητές υποστηρίζουν πως οι έγκυες γυναίκες μπορούν πλέον να χαίρονται τον έρωτα χωρίς να προκύπτει κάποιος κίνδυνος για το αγέννητο μωρό τους.

Όπως αποδεικνύεται, δεν υπάρχουν αποδείξεις που να συνδέουν την τακτική ερωτική επαφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης με τον πρόωρο τοκετό ή άλλες επιπλοκές.

Οι ερευνητές τονίζουν μάλιστα στα συμπεράσματά τους, πως η ερωτική επαφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι και φυσική και επιθυμητή και απλά μπορεί να είναι λίγο δύσκολη τους τελευταίους μήνες της κύησης.

Επιπλεον, οι ερωτικές επαφές φέρνουν πιο κοντά το ζευγάρι , ενώ ικανοποιούν την ανάγκη της μέλλουσας μητέρας για στοργή και τρυφερότητα.

Η ερωτική επαφή είναι ένας υπέροχος τρόπος για τους δύο συντρόφους να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, να παραμείνουν δεμένοι συναισθηματικά και να νιώθουν πως συνεχίζουν να έχουν την ξεχωριστή σχέση που τους ένωσε και τώρα θα φέρει στον κόσμο τον καρπό της.




newsbomb.gr