Έγγραφο Φωτιά: Ιδού η απόδειξη ότι γνώριζαν Προεδρικό και Βουλή


Αποκαλύπτουμε την σχετική παράγραφο από την ετήσια έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας το 2009 όπου μέσα εκφράζονται ανησυχίες για το συγκεκριμένο φορτίο...

Το mavroprovato.com έψαξε και βρήκε τις αποδείξεις για τους ενόχους. Τον λόγο τώρα πρέπει να πάρει η δικαιοσύνη. Αυτούσια η παράγραφος έχει ως εξής:
«Monchegorsk»: Στις 13 Φεβρουαρίου 2009, οι Τελωνειακές Αρχές της Δημοκρατίας, ενεργώντας σύμφωνα με τις πρόνοιες του Περί Τελωνειακού Κώδικα Νόμου (Ν.94(Ι)/2004) κατάσχεσαν στρατιωτικό υλικό το οποίο μεταφερόταν από το πλοίο «Monchegorsk». Στις 13 Μαρτίου 2009, μετά από τη δήμευση του, το στρατιωτικό υλικό περιήλθε στην κυριότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και αποθηκεύτηκε σε μονάδα της Εθνικής Φρουράς. Τα έξοδα για την εκφόρτωση, μεταφορά και φύλαξη του φορτίου, κατά το 2009, ανήλθαν στις €139.983.



Το ΓΕΕΦ σε επιστολές του προς το Υπουργείο Άμυνας αναφέρει τις ανησυχίες του ως προς τη διάθεση, επί καθημερινής βάσης, αριθμού στελεχών και οπλιτών για τη φύλαξη του φορτίου, οι οποίοι απαλλάσσονται από τα λοιπά τους καθήκοντα, την αποθήκευση του φορτίου σε υπαίθρια στοιβάδα, όπου εγκυμονούν κίνδυνοι πλήρους αλλοίωσης και καταστροφής του καθώς και ως προς το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος του φορτίου αποτελείται από πυρίτιδα διαφόρων ειδών των οποίων η σύνθεση και η αντίδραση τους σε ψηλές θερμοκρασίες είναι άγνωστη.

Ζητήσαμε όπως ενημερωθούμε για τις ενέργειες στις οποίες το Υπουργείο προτίθεται να προβεί για επίλυση των πιο πάνω προβλημάτων.”
Οι ετήσιες εκθέσεις παραδίδονται από την ίδια την Γενική Ελέγκτρια τόσο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και στην Βουλή των Αντιπροσώπων. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του mavroprovato.com η Γενική Ελέγκτρια της Κυπριακής Δημοκρατίας ακόμη περιμένει να ενημερωθεί…