Δύο άλογα πέθαναν στο γκαράζ του πλοίου «Μυτιλήνη»Τραγικό θάνατο από θερμοπληξία βρήκαν δύο άλογα μέσα στο γκαράζ του πλοίου «Μυτιλήνη», ενώ ταξίδευαν από τον Πειραιά για την Λέσβο. Οι υπάλληλοι της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης κλήθηκαν από το Λιμεναρχείο όταν τα ζώα εντοπίστηκαν νεκρά. Η κατάστασή τους λέγεται πως ήταν απερίγραπτη.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, Μιχάλη Σασχαμάνογλου τα δύο ζωντανά πρέπει να βρήκαν εφιαλτικό θάνατο, αφού οι συνθήκες παραμονής τους στο γκαράζ του πλοίου – λόγω κυρίως της αποπνικτικής ατμόσφαιρας και των υψηλών θερμοκρασιών – ήταν αυστηρά ακατάλληλες και εξαιρετικά επικίνδυνες για τη ζωή τους.

Τα δύο άλογα ταξίδευαν ασυνόδευτα και μάλλον δεν είχε φροντίσει κανείς ούτε να τα ταΐσει, αλλά ούτε να τους βάλει νερό! Επόμενο ήταν να μην αντέξουν σε αυτές τις συνθήκες και να βρουν τραγικό τέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο άλογα ήταν εκπαιδευμένα και έπαιρναν μέρος σε αγώνες στον ιππόδρομο, ενώ ο ιδιοκτήτης τους πιθανολογείται ότι είναι από την Καλλονή της Μυτιλήνης.

Η Κτηνιατρική Υπηρεσία Μυτιλήνης ερευνά την υπόθεση και σύμφωνα με τον κ. Σασχαμάνογλου πρόκειται να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Μυτιλήνης για όποιες ποινικές ευθύνες προκύπτουν τόσο για τον ιδιοκτήτη αλλά και για την Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (NEL LINES), αφού όπως υποστηρίζει δεν έπρεπε να παραλάβει τα δύο ζωντανά, αν δεν είχε κατάλληλο χώρο για να τα φιλοξενήσει, χωρίς να κινδυνεύουν οι ζωές τους.
zoosos