Νέο Toyota 4κινητο, κεντρομήχανο, cabrio και υβριδικό!



H συνολική του ισχύ θα ανέρχεται στους 300 ίππους....

H Toyota παρουσίασε τις πρώτες φωτογραφίες του GRMN Sports Hybrid Concept II, ενός υβριδικού πρωτοτύπου, όπου τα αρχικά GRMN σημαίνουν GAZOO Racing Master of Nurburgring και τα οποία δόθηκαν στο αυτοκίνητο προς τιμήν του αείμνηστου Hiromu Naruse (1944-2010). Ο Naruse, που ήταν επικεφαλής των οδηγών δοκιμών της Toyota και επικεφαλής επίσης της αγωνιστικής ομάδας Gazoo, πέθανε σε ένα ατύχημα το περασμένο καλοκαίρι κατά την οδήγηση ενός πρωτοτύπου του Lexus LFA Nurburgring Edition στη Γερμανία.

Το μοντέλο βασίζεται πάνω στο MR2 Sport Hybrid concept που είχε παρουσιαστεί το 2010 στην έκθεση του Τόκιο και φορά έναν V6 3.5-λίτρων κινητήρα, τοποθετημένο στο κέντρο, απόδοσης 249 ίππων, ο οποίος στέλνει την κίνηση στον πίσω άξονα. Σύμφωνα με την Toyota η διάταξη αυτή βελτιώνει την ευελιξία και την ευστάθεια και παράλληλα αυξάνει την οδηγική απόλαυση. Επίσης, υπάρχει και ένας ηλεκτροκινητήρας ο οποίος κινεί τον μπροστά άξονα, κάνοντας το αυτοκίνητο τετρακίνητο. Το βάρος του μοντέλου ανέρχεται γύρω στα 1.500 κιλά και η συνολική ιπποδύναμη αγγίζει τα 299 άλογα.

Η Toyota θα παρουσιάσει το “GRMN (SPORTS HYBRID Concept II” στον 39ο 24ωρο αγώνα αντοχής του Nürburgring που θα πραγματοποιηθεί κοντά στο Nürburgring (Γερμανία) στις 23-26 Ιουνίου.




autotriti.gr