Διαμαντίδης: «Δεν θα φόραγα τα ερυθρόλευκα»



Απόλυτα αρνητικός για συμμετοχή στην ομάδα του Ολυμπιακού....

Την άρνηση του να αγωνιστεί στην ομάδα του Ολυμπιακού, εξέφρασε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Δημήτρης Διαμαντίδης, με δηλώσεις του στο περιθώριο του 6ου Stars Basketball Camp, που διεξάγεται στα Ιωάννινα. Παράλληλα δήλωσε ευτυχισμένος για τους δύο τίτλους, ενώ ανέφερε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα έχει χάσει την αίγλη του.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Δημήτρη Διαμαντίδη στο sportsioannina.gr

«Αυτό που μένει για μας είναι η χαρά που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Αυτό που μένει είναι η ευτυχία».

Για το καλύτερο παιχνίδι μέσα στη χρονιά ανέφερε:

«Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο παιχνίδι. Για μένα αυτό που μετράει και έχει σημασία, όπως και για όλα τα παιδιά που παίζουν στον ΠΑΟ, είναι να κερδίζει η ομάδα. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο παιχνίδι που να έχω Σαφώς και όταν φτάσεις σε έναν τελικό στην Ευρωλίγκα θέλεις να κερδίσεις».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον ανταγωνισμό που υπάρχει στην Ευρωλίγκα αλλά ακαι στο εσωτερικό:

«Το επίπεδο της Ευρωλίγκας είναι τέτοιο που όλες οι ομάδες είναι ποιοτικές και έχουν πολύ καλούς παίκτες. Για κάθε ομάδα ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, αν εξαιρέσεις δύο-τρεις ομάδες που είναι σε ένα καλό επίπεδο, όλες τις άλλες, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός τις περνάνε. Σαφώς μαζί με τον Ολυμπιακό είμαστε σε υψηλό επίπεδο και ειδικά φέτος οι ομάδες δεν είχαν κάποια μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Ήταν θέμα ημέρας, θέμα τύχης. Ο κύριος συναγωνισμός είναι με τον Ολυμπιακό και έτσι είναι ένα πρωτάθλημα που δεν έχει και τόσο μεγάλη αίγλη».

Για το τι έκρινε τον τίτλο στην Ελλάδα δήλωσε:

«Σε μία σειρά τελικών αυτό που είναι σημαντικό είναι το πλεονέκτημα έδρας. Από τη στιγμή που πήραμε το πρώτο παιχνίδι σίγουρα για μας ήταν πιο εύκολο».

Ενώ δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην Εθνική:

«Κοίταξε είναι πολύ νωρίς ακόμη να πω. Τα παιδιά είναι σε περίοδο ξεκούρασης. Η Εθνική ομάδα σε γενικές γραμμές πάντα είναι σε υψηλό επίπεδο και έχει καλούς παίκτες, άσχετα αν έχει απουσίες ή όχι. Θεωρώ ότι τα παιδιά εκεί θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Όλοι όσοι έχουμε παίξει με την Εθνική είτε φέραμε διακρίσεις είτε όχι δώσαμε πάντα τον καλύτερο μας εαυτό».

Ενώ ολοκλήρωσε τονίζοντας ότι δεν θα φόραγε ποτέ τη φανέλα του Ολυμπιακού.




sport-fm.gr