Το σάλιο θα αποκαλύπτει… την ηλικία σας



Δε θα μπορείτε να κρυφτείτε πια....!

Ερευνητές του UCLA ανέπτυξαν νέο τεστ σάλιου που μπορεί να εντοπίσει την ηλικία κάποιου με απόκλιση 5 ετών- μέχρι τώρα η πιο ακριβής εξέταση για την ηλικία.

Ο ερευνητής Eric Vilain, δήλωσε ότι με δείγμα σάλιου μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια την ηλικία ενός ανθρώπου χωρίς να γνωρίζει τίποτα άλλο για αυτόν.

Η εξέταση ερευνά για τη μεθυλίωση σε 2 περιοχές του γονιδιώματος που βρίσκονται μεταξύ 88 περιοχών σε 80 γονίδια, για τα οποία αλλαγές μεθυλίωσης συνδέονται ιδιαίτερα καλά με την ηλικία ενός ανθρώπου.

Ο Vilain ανακάλυψε τις περιοχές κατά τη διάρκεια ανάλυσης 34 ζευγαριών ομοζυγωτικών αρρένων διδύμων μεταξύ 21 και 55 ετών. Στη συνέχεια εξέτασε το σάλιο 31 αντρών και 29 γυναικών ηλικίας 18 έως 70 ετών. Η εξέταση ήταν ακριβής με απόκλιση 5 ετών.

Εντόπιζε μόνο το 73% της μεταβλητότητας της ηλικίας, δηλαδή αποκάλυπτε ότι ορισμένοι άνθρωποι ήταν μικρότεροι ή μεγαλύτεροι από την ηλικία τους.

Ο Vilain υποδεικνύει ότι η εξέταση εντοπίζει με ακρίβεια τη βιολογική ηλικία κάποιου, που μπορεί ενδεχομένως να είναι περισσότερο σχετική με την υγεία του σε σχέση με τον αριθμό των γενεθλίων που έχει γιορτάσει.

Όπως δήλωσε, οι γιατροί θα μπορούσαν να προβλέπουν τον ιατρικό κίνδυνο για συγκεκριμένη νόσο και να προσαρμόζουν την αγωγή με βάση την αληθινή βιολογική ηλικία του DNA σε αντίθεση με το πόσο μεγάλος είναι κάποιος.
Η ερευνητική ομάδα εξετάζει αν άνθρωποι με σχετικά νεαρότερη βιολογική ηλικία ζουν περισσότερο και πιο υγιεινή ζωή σε σχέση με ανθρώπους ίδιας ηλικίας με μεγαλύτερη βιολογική ζωή.

Ο Vilain αναφέρει τα ευρήματά του στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού «PLoS One».




iatronet