Σκύλος -πρώην δικηγόρος- καταδικάστηκε σε θάνατο!



Σε θάνατο δια λιθοβολισμού καταδικάστηκε ένας σκύλος από το υπερορθόδοξο δικαστήριο ραβίνων στην Ιερουσαλήμ, με την κατηγορία ότι αποτελεί μετενσάρκωση ενός δικηγόρου που είχε βρίσει ραβίνους δικαστές πριν από 20 χρόνια!

Σε ραβίνικο δικαστήριο που ασχολείται με υποθέσεις οικονομικής αντιδικίας εισέβαλε πριν από λίγες ημέρες ο μεγαλόσωμος σκύλος, ο οποίος τρομοκράτησε δικαστές και δικαζόμενους, σύμφωνα με τοπική εφημερίδα. Μάλιστα, ο σκύλος αρνήθηκε να βγει από την αίθουσα, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των δικαστικών υπαλλήλων, σύμφωνα με την ίδια πηγή! Ο σκύλος-τρομοκράτης θύμησε σε έναν από τους δικαστές μία διάσημη δικηγορική φιγούρα που είχε βρίσει μέσα στο χώρο του δικαστηρίου, πριν από 20 χρόνια και είχε χαρακτηριστεί «καταραμένος» για την πράξη του. Έτσι, ο σκύλος κρίθηκε «ακάθαρτος» σύμφωνα με την Halacha, δηλαδή τους αυστηρούς εβραϊκούς θρησκευτικούς παραδοσιακούς κανόνες. Για αυτό το λόγο, καταδικάστηκε σε θάνατο δια λιθοβολισμού και η ποινή αποφασίστηκε να εκτελεστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως είναι λογικό, αγωγή κατά του δικαστηρίου κατέθεσε μία ισραηλινή οργάνωση υπεράσπισης των ζώων.

Μπορεί η θρησκεία να αποτελεί σημείο ελπίδας και πίστης από σημαντική μερίδα του κόσμου, ωστόσο δεν θα έπρεπε να υπερκαλύπτει τη λογική…




neolaia