« Τελικά ποιος είναι ο υπεύθυνος για την πώληση Ελληνικών νησιών μέσω Διαδικτύου;»

Συνεχίζεται το σήριαλ με την πώληση Ελληνικών νησιών στο διαδίκτυο, θέμα που αποκάλυψε και έφερε στην Βουλή ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.ΟΣ. Γιώργος Ανατολάκης.

Ο Βουλευτής από 1 Μαρτίου είχε καταθέσει Ερώτηση προς το Υπουργείο Εξωτερικών για την Καναδική ιστοσελίδα η οποία δημοπρατεί 12 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο και στο Ιόνιο Πέλαγος, και ρωτούσε εάν η....
Ελληνική Κυβέρνηση είναι γνώστης του γεγονότος και εάν είναι αναμεμιγμένη στις πωλήσεις.

Το Υπουργείο όμως δήλωσε αναρμόδιο.. Κατόπιν τούτου, ο Γιώργος Ανατολάκης κατέθεσε στις 7 Απριλίου Ερωτήσεις προς σχεδόν όλα τα Υπουργεία, προκειμένου να ευρεθεί ποιος είναι τελικά υπεύθυνος για την πώληση των συγκεκριμένων νησιών και σε ποιόν ανήκουν. Σας παραθέτουμε τις απαντήσεις των Υπουργείων:

Τα Υπουργεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επικρατείας δήλωσαν ότι δεν είναι αρμόδια. Το Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι αρμόδια είναι τα Υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών. (το οποίο είχε ήδη απαντήσει ότι είναι αναρμόδιο!) Το Υπουργείο Πολιτισμού απάντησε ότι αρμόδια είναι το Οικονομικών, το Θαλασσίων Υποθέσεων, και Δικαιοσύνης. Όμως τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Θαλασσίων Υποθέσεων απάντησαν ότι αρμόδια είναι το Οικονομικών και το Προστασίας του Πολίτη!

Μετά από αυτό το απίστευτο γαϊτανάκι ευθυνών και αρμοδιοτήτων, προέκυψε και ο πρόσφατος χλευασμός από την Τουρκική Εφημερίδα, που κατηγορούσε την Ελλάδα ότι πουλάει νησιά της για να ξεχρεώσει..

Επειδή πέρασαν ήδη αρκετοί μήνες χωρίς ουσιαστική απάντηση για την ιδιοκτησία των νησιών, ο Γιώργος Ανατολάκης θα καλέσει την επόμενη εβδομάδα τον Υπουργό Οικονομικών να απαντήσει προφορικά στην Βουλή. Το Υπουργείο του είναι το μόνο που έχει αποφύγει να δώσει απάντηση, αν και έπρεπε να το έχει κάνει από τις 27 Απριλίου..!

Ελπίζουμε αυτήν την φορά να βρεθεί εάν υπάρχει Κρατικός Φορέας που είναι υπεύθυνος ή ενήμερος ή τουλάχιστον ευαίσθητος για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αφορά την κυριότητα Ελληνικών νησιών!
adalis.gr