Ο εκβιαστής υπουργός, ο «πρωθυπουργεύων» αντιπρόεδρος και ο περιοδεύων επίτιμος πρόεδρος της κυβέρνησης

Οι εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας στην πολιτική σκηνή του τόπου, έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο πως, το πολιτικό προσωπικό της χώρας μπορεί να βρει λύσεις για την επιβίωσή του.

Θα κάνω μόνο μερικές εκτιμήσεις-παρατηρήσεις για το τι συνέβη.
Αρχές της προηγούμενης εβδομάδας η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έβραζε. Δεκάδες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απειλούσαν ότι θα παραιτηθούν ενώ οι πιο επιθετικοί «διατρανούσαν» ότι θα καταψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο. Τετάρτη ο Παπανδρέου στην προσπάθεια για συγκυβέρνηση με τη ΝΔ παραιτήθηκε στο Σαμαρά. Βέβαια στην ουσία, κανείς από τους δύο δεν ήθελε τη συγκυβέρνηση. Οπότε για επικοινωνιακούς λόγους δεν περπάτησε το ζήτημα ανακουφίζοντας και τους δύο.

Ο Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι θα κάνει ανασχηματισμό. Όμως είχε υπολογίσει χωρίς τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, των οποίων βασικός στόχος και μέλημα είναι να παίρνουν τα δεκαχίλιαρα το μήνα και να γράφουν συντάξιμα χρόνια.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βρήκαν πάτημα στο ότι ο Παπανδρέου παραιτήθηκε στο Σαμαρά και άρχισαν τους εκβιασμούς. Ο πρωθυπουργός της προηγούμενης εβδομάδας τους έδωσε γη και ύδωρ ώστε να μην ρίξουν την κυβέρνηση καθώς οι δουλειές με το ξεπούλημα της χώρας και την εξαθλίωση των πολιτών δεν έχουν τελειώσει.

Το αποτέλεσμα όλου αυτού του εκτρωματικού πολιτικού γίγνεσθαι έληξε θριαμβευτικά την Παρασκευή το μεσημέρι με την ανακοίνωση του ανασχηματισμού. Και ω του θαύματος, ο Βενιζέλος πήρε τα πάντα, αντιπρόεδρος, υπουργός οικονομικών και πρωθυπουργεύων τη χώρα. Οι «κηπουροί» (κάποιοι τους θεωρούσαν και υπουργούς) του Παπανδρέου κατατσεκουρεμένοι, είτε σπίτι τους είτε σε υπουργεία δεύτερης γραμμής. Ο μόνος που διεσώθη ήταν ο Γερουλάνος που έμεινε υπουργός πολιτισμού, ο Δημαρχάκος από πρώτος τη τάξη υπουργός πήγε στο υποδομών, ενώ ο Παπακωνσταντίνου πήγε στο περιβάλλοντος για να μπορέσει να ξεπουλήσει τα πάντα και σε καλές τιμές (για τους αγοραστές), ο πιο κερδισμένος ο Δρούτσας που έγινε ευρωβουλευτής στη θέση του Λαμπρινίδη. Ήταν τέτοια η πίεση που δέχθηκε ο πρωθυπουργός της προηγούμενης εβδομάδας που δεν του επέτρεψαν να βάλει τον Παπακωνσταντίνου ούτε υπουργό εξωτερικών ούτε Εθνικής Άμυνας.

Ταυτόχρονα τρεις - τέσσερις βουλευτές που αντιδρούσαν, απειλούσαν με παραιτήσεις και έλεγαν ότι θα καταψηφίσουν έγιναν υφυπουργοί και υπουργοί με αποτέλεσμα να ξεχάσουν ότι έλεγαν μέχρι τώρα!!!

Επίσης όλοι εκείνοι που απειλούσαν με καταψήφιση και παραίτηση τώρα ποιούν τη νήσσαν καθώς διαγκωνίζονται για την επόμενη μέρα και τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ.

Σημαντική βοήθεια έδωσε στην κυβέρνηση η Βάσω Παπανδρέου, η οποία κινούμενη έξυπνα και αφού πρώτα ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο ομοφώνως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μετά συγκέντρωνε υπογραφές για έκτακτη σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις να διασωθεί και ο Παπανδρέου αλλά και η κυβέρνηση να συνεχίσει την καταστροφική της πολιτική.

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών έχουμε: τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να χαίρονται που ξεκίνησε η κούρσα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, να παίρνουν φωτιά τα χέρια τους από τα χειροκροτήματα στον Παπανδρέου και όλοι μαζί να ετοιμάζονται να ρίξουν το λαό και τη χώρα στο βάραθρο της καταστροφής ψηφίζοντας το μεσοπρόθεσμο. Ξεχνώντας βεβαίως τι έσουρναν στον Παπανδρέου και στην κυβέρνηση μήνες τώρα.

Ο μεγάλος κερδισμένος είναι ο Βενιζέλος καθώς πλέον είναι και με τη βούλα πρωθυπουργεύων της χώρας και έχει και την επικοινωνιακή δυνατότητα να κάνει το μαύρο άσπρο.

Ο τύποις πλέον Πρωθυπουργός είναι ουσιαστικά ο περιοδεύων επίτιμος πρόεδρος της κυβέρνησης, με μόνο ρόλο να συμπληρώνει μίλια κάνοντας ταξίδια και βολτούλες στας Ευρώπας!!!

Σήμερα όμως, αν ισχύουν όσα αναφέρουν οι δημοσιογράφοι μας προέκυψε και επίσημα, υπουργός εκβιαστής. Ο Βενιζέλος δήλωσε στο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ ότι βρήκε ένα μπάχαλο, και ότι αρκετά μέτρα δεν είχαν συμφωνηθεί με την τρόικα και δεν υπήρχαν πουθενά. Δηλαδή με λίγα λόγια ο Παπακωνσταντίνου εκβίαζε βουλευτές και λαό λέγοντας ψέματα καθώς δεν είχε συμφωνηθεί τίποτα.

Αν είναι έτσι όπως τα μεταφέρουν οι δημοσιογράφοι τότε, μιλάμε για έναν στυγνό εκβιαστή, τον Παππακωνσταντίνου, και θα πρέπει να διερευνηθεί εάν υπήρξε και ίδιον όφελος. Επίσης όσο παραμένει στην κυβέρνηση, σημαίνει ότι και ο Παπανδρέου τον καλύπτει και άρα και ο ίδιος είναι στυγνός εκβιαστής καθώς κατ’ εντολή του ενεργούσε ο Παπακωνσταντίνου.

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι όπως φαίνεται την Τετάρτη το μεσημέρι μετά από τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, ψηφίζεται το μεσοπρόθεσμο. Επίσημα θα ξέρουμε αύριο. Όπως βλέπεται γίνεται μεσημέρι καθώς ο φόβος της ΠΛΑΤΕΙΑΣ καλά κρατεί.

Λίγο οι ζέστη, λίγο οι υποχρεώσεις του καθενός, σου λέει η κυβέρνηση δεν θα μαζευτούν πάρα πολλοί. Νομίζω ότι γίνεται επιτακτική η ανάγκη να γίνει σεισμός από την ΕΙΡΗΝΙΚΗ συμμετοχή του λαού, στην ΠΛΑΤΕΙΑ Συντάγματος Τρίτη βράδυ και Τετάρτη μεσημέρι. Ώστε να καταλάβουν και οι πολιτικοί ότι δεν έχουν καμία λαϊκή νομιμοποίηση να ψηφίζουν οτιδήποτε. Είναι personae non gratae όσοι ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο.



Του Στάθη Διομήδη από newstoday, μονταζ Γρέκι