Άγριος ξυλοδαρμός στο νοσοκομείο Ρόδου



Οι συγγενείς ενός 37χρονου που «έσβησε» επιτέθηκαν στους γιατρούς....

Το απόλυτο χάος κυριάρχησε στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο της Ρόδου, όταν οι συγγενείς ενός 37χρονου από την περιοχή των Αφάντου που είχε πεθάνει λίγη ώρα νωρίτερα, επιτέθηκαν άγρια σε γιατρούς και νοσηλευτές, καταλογίζοντάς τους έτσι την ευθύνη του άδικου χαμού του συγγενή τους.

Η ένταση, η οργή και το ξέσπασμα των συγγενών ήταν τόσο έντονο από την πλευρά τους, αφού δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν πως ένας άνθρωπος που μπήκε στο νοσοκομείο με κάταγμα από τροχαίο ατύχημα, έχασε τη ζωή του μέσα σε ένα τετραήμερο τόσο άδικα.

Για το περιστατικό, θεωρείται βέβαιο ότι θα ζητήσει έρευνα και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Μπούτσικος, ο οποίος θα εξετάσει ένα προς ένα τα στοιχεία που έχουν προκύψει τόσο για τον αιφνίδιο θάνατο του 37χρονου συμπολίτη μας, όσο και για τα επεισόδια που ακολούθησαν στο νοσοκομείο.

Ο άδικος χαμός του 37χρονου βύθισε στο πένθος την τοπική κοινωνία, την οικογένεια, τους φίλους και τους συγγενείς του που δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε.

Οι συγγενείς, μέσω του δικηγόρου τους κ. Νίκου Πέρου, κατέθεσαν χθες αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για τον ορισμό ιατροδικαστή που θα διενεργήσει την νεκροψία νεκροτομή και θα προσδιορίσει τα αίτια του θανάτου.

Σύμφωνα με τους συγγενείς του, ο 37χρονος, πριν από 9 μέρες είχε ένα ατύχημα με την μηχανή του. Οι γιατροί διέγνωσαν ότι είχε κάταγμα και μετά από τέσσερις μέρες τον εγχείρισαν. Προχθές το απόγευμα είχε προγραμματιστεί να γίνει αξονική τομογραφία, για να δουν πως εξελίσσονταν η κατάσταση της υγείας του. Όμως, μετά από την αξονική, ο άτυχος 37χρονος έσβησε εντελώς ξαφνικά.

Τα αίτια θανάτου αποδίδονται από τις πρώτες εκτιμήσεις σε πνευμονική εμβολή και έχει διαταχθεί να γίνει νεκροψία νεκροτομία.

Το τι έγινε στο νοσοκομείο της Ρόδου, μόλις έγινε γνωστός ο θάνατος του 37χρονου, από συγγενείς και φίλους που έφθασαν επιτόπου, ούτε λέγεται ούτε περιγράφεται. Συγγενείς του επιτέθηκαν σε γιατρούς ακόμα και νοσηλευτές κατηγορώντας τους για τον θάνατο του 37χρονου, ενώ δεν έλειψαν οι χειροδικίες.

Σε μια έντονη διαμάχη μάλιστα, έσπασε τζαμαρία του νοσοκομείου από χτύπημα συγγενή, η οποία χτύπησε στο πρόσωπο τον γιατρό (χειρούργο ορθοπεδικό) που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο γραφείο στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο και στο μάτι.

Το επεισόδιο δεν έληξε εκεί αφού παρά την αντίσταση των ανδρών ασφαλείας που υπήρχαν στον χώρο, οι συγγενείς εισέβαλαν στο γραφείο και του επιτέθηκαν ξανά.

Στο σημείο, κλήθηκαν και ήρθαν επίσης και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι προσπάθησαν να επιβάλλουν την τάξη.




Ροδιακή