Από Καβάλα… ΗρακλήςΤι ακριβώς θα συμβεί αν γίνει τελικά ο «γάμος»...

Κάθε ώρα που περνάει, όλο και περισσότερες πληροφορίες γίνονται γνωστές για τον τρόπο που θα γίνει ο «γάμος» ανάμεσα σε Καβάλα και Ηρακλή, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να βγαίνει κερδισμένη και να αγωνίζεται στην νέα αγωνιστική σεζόν στη Σούπερ Λίγκα.

Διαβάστε το πώς:
Βάσει του πλάνου που υπάρχει, δεν τίθεται θέμα συγχώνευσης, αλλά ουσιαστικά, απορρόφησης στοιχείων της μιας ομάδας από την άλλη. Η ΠΑΕ Ηρακλής διαλύεται, την στιγμή που η ΠΑΕ Νέα Καβάλα προχωρά σε αρκετές αλλαγές.

Αλλάζει την έδρα της, μεταφέροντάς την στη Θεσσαλονίκη. Αλλάζει το σήμα της, αλλάζει τον διακριτικό της τίτλο, δηλαδή το όνομά της, -για παράδειγμα- σε «νέος Ηρακλής». Το μόνο που θα διατηρήσει είναι το ΑΦΜ.

Όταν τελειώσουν όλες οι διαδικασίες, οι παίκτες της τέως Νέας Καβάλας αποτελούν παίκτες της νέας ομάδας που δημιουργείται, δηλαδή ο «νέος Ηρακλής».

Αυτοί που θα έχουν μεγάλο πρόβλημα όμως είναι οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή. Μένουν ελεύθεροι να αναζητήσουν την τύχη τους αλλού. Βέβαια, εάν οι διοικούντες την νέα ομάδα που θα δημιουργηθεί επιθυμούν να διατηρήσουν κάποιον παίκτη θα μπορούν να συνομιλήσουν μαζί και να υπογράψουν μαζί του νέο συμβόλαιο.

Για το πλάνο αυτό, η άποψη των νομικών διαφέρει. Κάποιοι από αυτούς υποστηρίζουν ότι μπορούν να γίνουν οι παραπάνω ενέργειες ενώ άλλοι δηλώνουν ξεκάθαρα ότι νομικά δεν μπορεί να σταθεί κάτι τέτοιο. Φυσικά μεγάλο ρόλο θα παίξει και η θέση που πάρουν στο ζήτημα τα αρμόδια όργανα.
sport-fm.gr