Γενική πρόγνωση καιρού για Σάββατο 25/06/2011



Ζέστη σε ολόκληρη τη χώρα, επιδείνωση του καιρού μετά το μεσημέρι κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο με τοπικά ισχυρές βροχές ή καταιγίδες και επικράτηση πολύ ενισχυμένων ανέμων από τις βραδινές κυρίως ώρες στα βορειότερα πελάγη, περιμένουμε το Σάββατο 25 Ιουνίου 2011. Πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι σε περιοχές της Ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στις Σποράδες και στο Κεντρικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 35 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 16 έως 37 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 19 έως 30 στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στις νότιες ακτές της Κρήτης η μέγιστη θα φτάσει στους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι από τις απογευματινές ώρες στα βόρεια πελάγη σε σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις.

Αρκετή ζέστη και λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν με πιθανότητα τοπικών καταιγίδων τις νυχτερινές ώρες κυρίως στα βόρεια, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 36 με 37 βαθμούς στην πόλη της Αθήνας και στους 33 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι και από το βράδυ ισχυροί.

Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας από το απόγευμα και μετά κυρίως στα ανατολικά, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 32 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί και από το βράδυ στα ανοικτά σχεδόν θυελλώδεις.




meteo